Fizioterapia

Un program personalizat de terapie fizica poate ajuta pacientii sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate.

Electroterapia

Prin diversele sale forme de aplicatie este utila in toate tipurile de patologie:

inflamatorii sau degenerative, boli degenerative ale coloanei vertebrale si sindroamele asociate – inclusiv lombosciatica, bolile articulare degenerative si/ sau postraumatice ale centurilor si membrelor;

muschi, tendoane, fascii, sinovie, etc.

nevralgii, nevrite, polinevrite, leziuni traumatice si sechelele lor;

hemiplegii, paraplegii;

In aceste conditii, procedurile electrice sunt utile atat in tratamentul de baza ale acestor suferinte, cat si atunci cand aceste suferinte insotesc alte afectari ale aparatului locomotor indicate recuperarii fizioterapeutice.

TENS, Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation in Physical Therapy. Therapist Positioning Electrodes onto Patient's Knee

Efectul antidematos

Datorat imbunatatirii circulatiei in toate teritoriile vasculare (arteriale, capilar, si in consecinta, si venos);

Efectul analgetic

Rezultat prin activarea unor mecanisme multiple (circulator, metabolic si nerovs atat local – receptorii – cat si regional – traiectele nervoase);

Corectarea tulburarilor neuro-vegetative locale

In mod deosebit prin mecanism circulator si metabolic.

Centrul oxy health

Lămpile SOLUX

Produc eritem caloric, stimulând circulația locală. Prin această procedură sunt încălzite țesuturile la suprafață sau în profunzime.
SOLUX este o metodă de tratament ce folosește energia luminoasă în scop terapeutic. Această termoterapie are efectul de stimulare a corpului, sprijinind în mod direct procesele de vindecare.

Pătrunde în piele, acționând ca bactericid. Este foarte bine tolerată de pielea sensibilă.Pătrunderea luminii albastre ușoare ajută la ameliorarea iritației pielii, reduce inflamația, roșeața și sensibilitatea pielii, astfel că este indicată pentru afecțiuni cutanate, afecțiuni traumatice, boli musculare și boli reumatice.

Determină o anumită creștere a temperaturii pe locul unde se acționează, dilatarea vaselor de sânge, care îmbunătățește atât fluxul sanguin, cât și limfatic, și, de asemenea, ajută la lupta împotriva focarelor de inflamație și este un calmant de durere destul de bun.

Ultrasound in Physical Therapy. Therapist Using Ultrasound Applicator on a Patient’s Knee
Ultrasound in Physical Therapy. Therapist Using Ultrasound Applicator on a Patient’s Lower Back

Ultrasunetul

Folosirea ultrasunetelor in scopuri terapeutice vizeaza mai ales afectiunile inflamatorii si degenerative ale articulatiilor, ale coloanei vertebrale si ale musculaturii, afectiunile neurologice, traumatice si ale organelor interne.

Efectele ultrasunetului:

Centrul oxy health

Indicatii:

Boli reumatismale

scaderea durerii si imbunatarirea functionala prin cresterea mobilitatii structurilor, cresterea elasticitatii structurilor, scaderea spasmului muscular si a contracturii (artroze, spondiloartroze, sindroame miofasciale, etc).

Efectul analgetic

asigura resorbtia hematoamelor, stimuleaza formarea calusului, combate fenomenele de distrofie simpatica reflexa secundar postraumatica.

Aplicabil in:

contuzii, distorsii, alte tipuri de traumatisme; La sportivi: sindromul adductorilor la fotbalisti, schiori (frecvent entorse de genunchi), achilodinii la atleti de cursa lunga (fond si semifond), epicondilite la jucatori de tenis.

Încărcare...
Contraindicatii:

Contraindicațiile terapiei: