Kinetoterapia

Un program personalizat de terapie fizica poate ajuta pacientii sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate.

Kinetoterapia sau terapia fizica

Ii ajuta pe oamenii de toate varstele, care au afectiuni medicale sau leziuni ce le limiteaza capacitatea de miscare, sa isi recapete aceasta functii.

Exista doua tipuri de kinetoterapie: kinetoterapia de recuperare si kinetoterapia profilactica.

Urmareste, prin intermediul miscarii, refacerea functiilor organismului diminuate in urma unor traumatisme sau in urma unor boli.

Urmareste mentinerea starii de sanatate sau oprirea cronicizarii unei boli, atat prin intermediul exercitiilor fizice, cat si prin  intermediul fizioterapiei.

Medical massage at the leg in a physiotherapy center. Female physiotherapist inspecting her patient. Close-up photograph.
Young woman receiving a back massage in a physiotherapy center. Female patient is receiving treatment by professional therapist.
Centrul oxyhealth

Cum functioneaza kinetoterapia?

Kinetoterapeutul este cel care evalueaza pacientul din punct de vedere motric si muscular si alege programul de exercitii potrivit pentru stimularea muschilor acestuia, in cazul in care abilitatile sale motorii au fost afectate de o boala sau de un accident

Prin intermediul exercitiilor este vizata redobandirea fortei musculare si a capacitatii de efort, redobandirea controlului si a echilibrului muscular si imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi.

Physical therapy. Hands of physical therapist treating muscles of a female athlete
Centrul oxyhealth

Beneficiile kinetoterapiei

Imbunatateste-ti starea generala de sanatate!

Încărcare...
Contraindicatii:

Contraindicațiile terapiei: